Yurtdışında lise eğitimi almak isteyen öğrenciler Kanada devlet liselerini tercih edebilirler. Orta öğretim tüm Kanada vatandaşları için zorunludur ve anaokulundan 12. sınıfa kadar olan sınıflarda eğitimi içerir. Aynı zamanda, Kanada devlet liseleri 1980’lerden beri yabancı öğrenci kabul ediyor.

Kanada liseleri hakkında merak ettiğiniz soruları yanıtlamamızı ister misiniz ? Bizimle şimdi iletişime geçin!

Eyaletlere Göre Devlet Liseleri

Kanada’daki devlet liseleri, 10 eyalet ve 128 okuldan oluşmaktadır. Devlet okullarının tümü  CAPS-I’e (Kanada Denizaşırı Öğrenci Programları Devlet Okulları Birliği) bağlıdır. Tüm CAPS-I devlet okulları, hem ilkokul hem de lisedeki uluslararası öğrencileri kabul eder.

  • birincil (1-6. sınıflar)
  • orta (7-9 sınıf)
  • liseler (10-12. sınıflar)

Bu nedenle okul seçerken sadece müfredata değil, çocuğun ilgisini çekebilecek her türlü bölümün bulunabilir.(spor bölümleri, oyunculuk, müzik aletleri çalma, edebiyat çevreleri, sanat stüdyoları ve çok daha fazlası) Sizde doğru Kanada lise tercihini yapmak için bizimle iletişime geçiniz.

Kanada lise fiyatları ne kadar ?

Neden Kanada Devlet Liseleri

  • Akredite ve kaliteli eğitim programları,
  • Yüksek lisans veya doktora derecesine sahip sertifikalı öğretmenler tarafından eğitim,
  • Kanada ve ABD’deki en iyi üniversitelere yüksek kabul şansı,
  • Herhangi bir yabancı üniversite tarafından tanınacak lise diploması,
  • İngilizce ve Fransızca eğitimi,
  • Çok çeşitli akademik programlar ve ders dışı etkinlikler,
  • İkinci dil olarak İngilizce eğitimi için ek programlar (ESL)
  • Kanadalı öğrencilerle aynı sınıfta öğretim
  • Eğitim ve barınma konusunda yardım
  • Daha düşük eğitim maliyetleri.

Kanada devlet okulları ve özel yatılı okullar arasındaki farklar

Özel Kanada okullarını ve devlet okullarını karşılaştırırken, aşağıdaki farklılıklar dikkate alınmalıdır:

1. Öğrenim Ücretleri:

 Devlet okullarındaki eğitimin maliyeti özel okullara göre biraz daha düşüktür, çünkü ilki devletten iyi bir fon almaktadır. Bu nedenle, Manitoba’daki çoğu okul yılda 9.000 Kanada dolarından öğrenim sağlarken, özel yatılı okullar yılda en az 25.000 talep edecektir.

2. Sınıf mevcudu:

Normal bir devlet okulunda sınıf başına ortalama öğrenci sayısı 20-25 arasındadır. Özel liseler çoğunlukla 8-15 kişilik sınıflardan oluşur.

3. Eğitim Programları:

Özel okullar, yabancı öğrencilere akademik hazırlık düzeyi ve öğrencilerin İngilizce dil bilgisi için geliştirilmiş özel bir müfredata göre eğitim verir ve bu da Kanada eğitim sistemine uyumu kolaylaştırır.

Devlet okullarında eğitim standart müfredata göre gerçekleşir. Özel liselere oranla çok daha fazla dil bilgisi aranmaktadır.

4. Uluslararası Öğrenciler:

Daha önce de belirttiğimiz gibi, Kanadalıların yaklaşık% 95’i çocuklarını devlet okullarına gönderiyor. Bunun temel nedeni, Kanada vatandaşları için devlet okullarında orta öğretimin tamamen ücretsiz olmasıdır. Dolayısıyla bu tür okullarda yabancı öğrencilerin payı% 10’u geçmemektedir.

Dünyanın her yerinden çocuklar özel yatılı okullarda eğitim alabilirler. Bir yandan çocuğun sadece Kanadalıların değil diğer milletlerin de kültür ve geleneklerini öğrenmesine olanak sağlar. Öte yandan, İngilizce özel bir okuldaki tüm çocuklar için ikinci bir dil olduğu için, çocuk kendini İngilizce konuşulan ortama tamamen kaptıramayacaktır.

5. Yaşam Koşulları

Kural olarak, tüm özel yatılı okulların öğrencilerin yaşadığı kendi konutları vardır. Çocuklar genellikle ortak olanaklara sahip bir odada 2-3 kişi yaşarlar. Yurt, eğitim binalarına yürüme mesafesinde, pansiyonun arazisinde yer almaktadır.

Devlet okullarında eğitim, Kanadalı ailelerle yaşamayı içerir. Öğrenciler konaklama için sıklıkla aile yanında konaklamayı tercih ederler. Aileler uluslararası öğrenciye ayrı bir oda ve günde 3 öğün yemek sağlar. Tüm ev sahibi ailelerin, yalnızca sabıka kaydı veya tehlikeli hastalıkların bulunup bulunmadığını kontrol etmekle kalmayıp aynı zamanda ailenin yabancı bir öğrenciyi ağırlama ve onu Kanada toplumunun yaşamına ve kültürüne dahil etme arzusunu da içeren kapsamlı bir kontrolden geçtiğini unutmamak önemlidir.

Aile yanında konaklama, okuldaki akranlarla iletişim kurmanın yanı sıra sözlü İngilizce pratiği yapmak için ek bir fırsat sağlar.

Şimdi Bilgi Formunu Doldurun: Sizinle Hemen İletişime Geçelim!